söndag 29 november 2009

Vuxenkväll i Palman


Efter vår lekutflykt anlände vi åter till vårt sköna hotell. Där stod barnvakten Nicole och väntade på att få ta hand om vår fina trio. Vuxenkväll stod på agendan! Vi hade hyrt in en barnvakt för aftonen från ett välrenommerat företag i trakten. På vår agenda stod, att göra upp ett schema för "Lagar och regler", detta betyder att vi gör en uppstyrning av familjestrukturen. Vi satte oss i hotellets bar och langade upp datorn och beställde två mojitos, till att börja med. Några av ämnena som togs upp var lämning, vem lagar middag, vem nattar barnen, videottittande och datorspelspelande osv. Vi gjorde ett veckoschema på precis allt, det får inte vara några frågetecken, varken morgon eller kväll. Ju smidigare familjelivet är detsto härligare tror vi. Vi var ganska nöjda med vår långa lista, som vi ska sätta upp på dörren. Man kan alltid ta en koll, om tveksamhet dyker upp. När man sitter så där i en bar och hänger så träffar man alltid intressanta personer. Jock var så inne i formuleringarna på datorn, att jag var tvungen att roa mig lite på egen hand. Till vänster om mig satt en man i 60 års åldern med rosa Converse och hans snygga fru. Jag komplimenterade dojorna sen var vi igång. De kom från England, men hade bott i PS i 100 år och jobbade med antikbilar. Deras classic-car företag , där typ hela familjen jobbade, var heta i Palm Springs. De var som tagna ur en TV-serie, och mycket riktigt någon duktig producentska har snappat upp dem och snart börjar en realityserie om dem. Kul! Efter list-skrivandet och nyodlade bekanta, drog vi ut på stan. Två minuters gångväg bort ligger den anrika restaurangen LG´s Prime Steakhouse. Åhhhhh så bra! När jag tittade upp från menyn var det samma kille som serverat oss lunch och middag på hotellet där vi bor. Nu var han här. Tryggt att alltid ha samma "folk" runt sig på nåt vis. Väl hemma igen sov alla barnen sött och barnvakten såg helt samlad ut när hon promenerade hem. Detta gör vi om!

Cool barnlek mitt i öknen!


När vi hade langat in Max och weekendbags i bilen var det utflyktsdags, Children´s discovery museum of the desert, helt fantastiskt underbart ställe. Hit måste ni ta era barn. De har olika lekhörnor där barnen får upptäcka och greja. Våra barns favoställe är den mataffären, en låstsas KONSUM . Kalle diggade även polismotorcykeln. Och, talking about digging, Maja och Kalle var nu redo för "Childrens dino-detectives".

Amen det var som att släppa in Kalle i ett paradis. Leta dinoskelett, kolla fossiler, bygga dinousarier av lera osv. Han var i extas, Maja var mer sansad men kände att hon ville ändå hänga på. Av alla konstiga ideer på företag som jag skulle vilja starta så är ju detta ett! Ett riktigt coolt barnmuseum.

Samarbetspartners utlyses härmed!


Weekendbags-mission


Man åker till Palm Springs för att få värme på vintern när man bor i LA. Vad händer? Det spöregnar a la Malmö style! Utomhusyogan inställd. Bra för jag har ändå grym träningsvärk. Ok, vad göra? OUTLETEN!!! Jag är bönhörd! Jock släppte av mig och Max på öknens bästa outlet, Dessert Hills Premium Outlet. Värt ett besök när ni glider förbi i öknen. 2 1/2 times race väntade. Down set go and of we go, eller nåt. Dagens mission var att hitta schyssta weekendbags. Ni vet, fina som ser likadana ut, inte IKEA:s blåa plast kassar som vi brukar packa i. Något mer lyxigt och trevligt liksom. Jag tågade rakt in på TUMI, har hört att här kan man hitta dem. Tro det eller ej, efter flera års letande och snålande, hittade jag tre stycken likadana weekendbags för bra pris. Jag la undan dem för att fundera lite, det tillhör processen "köpa". Sen var Max helt omöjlig och markerade att shopping det är inte hans melodi. Jag förlorade alltså ganska mycket köptid och var istället tvungen att försöka få Max i sömn. 12.30 var han i sovläge, en timme kvar. Ok, prioritering! Köpte dinousariestrumpor till Kalle, en tröja till Jock och sen i slutvarvet hittade jag en tröja/klänning och tights till mig. Tillbaka till TUMI, köpte väskorna. Super nöjd! Misson completed!. Åh så fina!