tisdag 17 november 2009

HELP!!!!!!!!


Ursäkta men detta går ju bort! Jag kan inte sluta stirra på dessa två ensembler, för barn. Och detta hittade jag på Janie and Jack butiken på The Grove. En av de mest ojämna (i utbudet) barnbutiker jag varit med om. Antingen jätte fint eller jätte fult. Inget mitt i liksom. Jisses.

Paljettmössan


Nu är det tyst i huset, alla har gått och lagt sig. Man kanske skulle prova paljettmössan. Max skulle nog inte ha något emot det. Eller så ska jag bara gå och lägga mig. God natt!

Doktorns diagnos, discomössa och snabbfikaNu har jag varit sjuk i en och en halv vecka tror jag. Tjatigt. I dag fick jag en tid hos läkaren Dr Gray. Diagnos: Inte svininfluensa. Trodde hon till 99 procent i alla fall, då får man ju lita på detta. Men mediciner det fick jag, kolla laddningen. Fick en sådan där apparat, inhalator, som astmatiker har. Eftersom jag haft en del kompisar som använt sådana, trodde jag faktiskt att jag visste hur man gör. Men när jag väl skulle testa, så funkade det inte alls. Kanske någon kan ge en kortfattad beskrivning på hur detta ska gå till? Tack! Ska även gå igenom info-manualen en gång till. Hatar manualer! Dr Gray ordinerade även mycket vila! Så det ska jag ägna mig åt nu, ja, när tillfälle ges.
Jag blev så glad att jag inte hade svajninfluensa, att jag unnade mig en tur till The Grove och köpte en rosa paljett discomösa på Forever Twentyone till Maja. Max tyckte att den klädde honom bättre, och övertog den kvickt. Glamourish!! När man har döttrar är det lätt, att liksom överföra sina egna drömmar eller saker man vill ha. Typ discomösan, jag såg redan i butiken, att jag skulle faktiskt inte skulle se riktigt klok ut om jag spatserade runt med discopaljetter på huvudet. Men jag ville liksom ha den, och Maja gillade den. Nu finns den i familjen. Häpp! Hann med en 30 min kaffedate med min väninna Helena. Snabbt, det var mycket som skulle avhandlas. Vi hann med en hel del, men långt från allt. Vi har lärt oss att prata ganska fort och beta av ämnena systematiskt. Ser fram emot nästa date, som då även ska innehålla lunch och bio. Måste bli en heldag, när jag tänker efter. Kanon!
Tog en snabb titt på hur julnissarna ligger till med fixandet. Ser bra ut. Granen är ju klar och de verkar följa tidsplaneringen ang uppstyrning av tomtehuset. Skönt, då slipper jag oroa mig för det.
Den 22 november smäller det, då är det julgrans tändning på The Grove. Kan knappt vänta!

Komvux i Lund på 90 talet

I går fick jag frågan ; "Om jag är den Manda som pluggade på Komvux på 90 talet i Lund?" Jag vågar nästan med all säkerhet säga ; ja det är jag. På den tiden fanns inte så många Manda, jag var ganska ensam om att heta det hela 70 80 och 90 talet i Malmö/Lund (överallt egentligen). Nu däremot dyker de upp lite varstans, man borde kanske starta en "Vi som heter Manda" förening. Undrar hur många vi är? Ok, slut insnöat på det. Då undrar jag tillbaka, om du Åsa, som undrade, är den tjej som jag pluggade med, och vi satt tillsammans nån gång och pluggade, matte tror jag? Jag tänker nämligen på dig ibland, undrar var du tog vägen och gör nu?! Jag pluggade in alla naturvetenskapliga ämnen på Komvux, hade tänkt att bli tandläkare. Nu blev det inte så, men även om det var rent ut sagt ett helsike ibland att förstå fysiken och matten så sitter andragradsekvationerna och sinuskurvorna där någonstans. Hoppas bara det dröjer innan någon av barnen ber mig förklara. Något ringrostig! Det var så jobbiga ämnen för mig, att jag var nära att hoppa av flera gånger, men helt plötsligt lossnade det på fysiken och jag hade superresultat. Jag var så bra (en gång) att läraren visade upp mitt prov för klassen. Då kändes det som om jag, fysiken och matten, liksom blev bästisar. Tack fysikmagistern för att du fick mig att fortsätta! Och tack matteläraren för att jag slutligen fick en 3:a och inte blev underkänd. Och tack Bosse, som satt många timmar och visade mig alla obegripliga lagar inom fysiken, med hjälp av bla suddgummi och linjal. Vilket tålamod den kompisen hade! Jag slet verkligen. Vilka tider!

Sverigepaket med julkalendrar och robotar
Den här söta Lindex robot-bodyn fick Max idag. Tänker direkt på Mini Rodinis robotar. Mini R blev ju precis valda till "Childrenswear designer of the year". Grattis!
Den här Mini R T-shirten tex, må den aldrig bli för liten till Maja. Underbart cool!
Max fick i alla fall robotbodyn på posten igår av mormor Kari och morfar Stefan. 15 kr säger mamma att den kostade, hon kan då konsten att hitta i reaboxar. Max är väldigt nöjd med sin coola outfit. Den funkade ju bra till de röda mjukisbyxorna från söta ekologiska barnbutiken i Larchmont, The Little Seed. Deras egna märke faktiskt. Mjuka, snygga och eko!
Morföräldrarna hade även slagit till med, att köpa två hederliga SVT julkalendrar till Maja och Kalle. Så från och med 1 december kan vi följa årets julkalender på datorn här i från Los Angeles. Hoppas hoppas att julkalendern är bra i år!