torsdag 19 november 2009

Hemma på vår gata i Beachwood............och skåne-Aaron

I onsdagskväll var vi på en alldeles utomordentlig trevlig drink hos våra grannar Marilyn och Bill. De bor tvärs över gatan i ett mysigt hus. De hade även bjudit in grannarna Eleonor och Steven samt ett yngre par, Victoria och Aaron som bor en gata brevid. Jag var så lyrisk över tanken att vi fakiskt varken behövde tänka på bil eller taxi, som man jämt måste i LA . Det var bara att steppa över. Det var så himla trevligt och jag kände att, nämen, det är ju lite som hemma i Sverige. Marilyn lagade te speciellt till mig för min hosta, så gulligt. Paret Victoria och Aaron hade bara några dagar tidigare, tagit det härliga initiativet, utan att vi varken kände varandra eller ens sett varandra, att bjuda oss på deras julfest. En dag, bara låg där en inbjudan i brevlådan. Hur glad blir man inte då? Ännu en tillställning som man kan promenixa till. ÅH VAD BRA!!! Vad jag nu vill komma fram till och bara förklara hur konstigt livet är ibland. Häromdagen såg jag filmen "Funny People" med favoriten Adam Sandler. Efter den filmen kände jag mig väldigt eggad att få skriva humortexter till föredragshållare eller komiker. Ni vet ibland när man kan komma på saker som verkligen skulle vara kul att få göra och blir upplyft av bara tanken.
När sedan Aaron, som då är komiker, visar det sig under kvällen, berättar om lite gäster som kommer på till deras fest, blev jag nästan religös. Nu börjar jag tro ännu mer på frasen: "It´s a sign". Nämligen bjuden på samma julfest är då Adam Sandler. Hur konstigt är detta? Jag kanske kan bli hans 40-åriga prao, till att börja med alltså.
Victoria som är skådespelerska lärde mig att man inte får fråga skådisar: Vad jobbar du med nu? Man ska fråga: Hur går det? Så kan skådespelaren själv bestämma vad de vill svara. Det är ju ett bra stalltips när man är i Hollywood. Fast det är klart träffar man Brad Pitt måste man ju fråga "Vad jobbar du med nu-frågan".
Må det bära eller brista!
Men konstigast hittills, var ändå detta:
Amerikanska Aaron, hade bott i Helsingborg som yngre påg, pratade flytande skånska och snusade som en hel svennebanan.