torsdag 28 maj 2009

Tannagnissel

Den ene tappar tänder, en annan får nya tänder och tredje vill gå till tandläkaren. 
Jag vill verkligen det . Det är det första jag ska göra när vi återvänder till Sverige för visit. Alltså jag tycker det är sjukt trevligt när min tandläkare drar och sliter och rengör. Jag är som en ny människa när besöket är klart, det gör liksom skönt/ont som min man skulle uttrycka det hela. 

Fast nu när man börjar komma upp i åren, så börjar tänderna leva sitt eget liv. Jag har alltid haft en helt , ja, perfekt rak tandrad. Nu börjar den sakta, men säkert förskjutas lite. Första tydliga ålderstecknet. Hey, vad gör man? Köper man en räls eller låtsas som ingenting? Jag är ju ändå i LA så det borde ju kunna fixas i ett huj.

När barnen tappar tänder, blir de stora på en gång. Min lilla lilla flicka Maja fyller sex på måndag, nyss var hon bebis, nu är hon tandlös igen. För att inte prata om när de får sina första tänder som lille Max 10 månader. Oj vad det gör ont men ack så sött.

När jag var yngre så ville jag bli tandläkare, inbillade mig dels att de tjänade bra, men jag tänkte också, att vad härligt att få gå runt i vit rock, ha kontroll på alla borrar och dela ut bokmärken till duktiga minipatienter i en doft av amalgam. Amalgam, ja det finns väl inte längre.

Sagt å gjort, jag läste in teknisk linje på Komvux och  sökte till tandläkarlinjen i Göteborg. Pappa körde mig till Götet för ena delen av intagningen var en intervju. Han som gjorde intervjun hade också varit journalist, så då tänkte jag, nu är man ju hemma. Ja det var jag, på just intervjudelen, men betygen, ja de höll inte hela vägen fram. Kanske lika bra det. Nu ska jag sova, undrar om jag gnisslar tänder?
God natt