fredag 2 oktober 2009

VeNICE


I morse lämnade mamma och jag barnen i skolan, sen drog vi järnet till Venice. Eftersom jag tycker det är läskigt med Freeway, så tog det sin lilla tid, men det har ju sin charm det med på nåt vis. Väl framme, så kom lugnet. Havet och luften är något helt annat än inne i Los Angeles, rent liksom. Venice är ett fantastiskt litet distrikt i västra LA, mest känt för sina strandpromenader och kanaler, men också de bohemiska bostadskvarteren. 
Vi styrde mot Abbot Kinney Blvd, där ligger många mysiga butiker, cafeer och top-notch restauranger. Vi började besöket med att fråga en kille var vi kunde hitta bästa latten. Den fanns på Equator Café (www.equatorbooks.com) och det var faktiskt den bästa latten på länge. Lagom varm! Super coolt ställe! Sen promenerade vi ner till Venice beach. 
Cyklister, skateboardåkare trängs med vagabonder och strosande turister med havet som utsikt. Havsbris är ju vad alla vill ha. Sen vandrade vi tillbaka till Abbot Kinney. Vi hittade en liten mysig leksaksaffärpå gatunummer 1140, Tales and Toys som hade allt man vill ha. Jag köpte de här två oldschool surfarna till barnen. Så snygga! Man drar upp dem, sen surfar de ut på vattnet! De funkade till och med! Känslan i Venice andas hippt och samtidigt vänligt och varmt. Roliga staketmålningar och husen har varma färger. Nästan lite svensk/danskt sådär. Och se där, en butik, Zingara, med trätollor! Det är trevligt att kunna promenera runt som omväxling. I den lilla kläd och prylbutiken Coutula, 1204 Abbot Kinney Blvd hittade jag det här fina halsbandet, till mig själv. Efter lite shopping och stros var det dags för långlunch på bästa Gjelinas. Maten är fantastisk, atmosfären magisk och människorna, ja de är trevliga att titta på. Vi delade pizza med svamp och tryffelolja, en pesto och mozzarella sallad och en couscousaktig liten gryta. Som tur är får man alltid en låda med sig hem med resterna! Pizzan är himmelsk! Sen bar det av hem igen för att mötas av alla barnen som hade varit på en rolig playdate med nanny Sibi. Äntligen helg och mys med barnen!