måndag 9 november 2009

Jag har närt en gourmand vid min barm-snart redo för Bouchonbistro


Tiden går fort, alldeles för fort. Jag kan nästan svära på att vi har färre antal timmar per dygn här i LA. Barnen växer i raketfart. Stora Max var inte speciellt stor när han föddes, inte heller när vi flyttade till LA. Nu är han snart 16 månader, om jag inte e helt fel på det. Vår nanny Sibi kallar honom tonåringen. Han är verkligen stor i både sätt och utformning. Han förstår precis alla direktioner på svenska, engelska och spanska. Helt otroligt faktiskt. Jag är begåvad med tre matglada barn, men Max är lite matgladare än de andra. En ren fröjd att se honom, ständigt pigg på en liten matbit. Som sin far. I dag vaknade han efter sin morgonlur kl 11.00 och var redo för mat. Det blev lasagne, som han helst äter själv med egen gaffel. Efter en rejäl portion var det dags för hallon, många hallon.. Efter detta blev det klädbyte och lek. Det blev snabbt paus i leken, för att åter igen stoppa i sig något. Tranbärsrussin är ju inte helt fel. Sibi kom innanför dörren och hade handlat, dags att hjälpa henne lite med soporna.Efter sopslängandet som ju är ett hårt jobb för en 16 månaders, blir det att ta fram pallen, vila och äta. På tal om mat och Max, så blir man hungrig.
I helgen träffade jag två välrenommerade matskribenter och en framgångsrik producent, som alla tre, såg löjligt lyriska ut när de pratade om en restaurang vid namn Bouchonbistro i bla NY. De berättade väldigt målande om maten, kocken o ja sånt som de liksom har koll på.
I alla fall, den 18 november så öppnar, Bouchonbistro här i LA. I Beverly Hills närmare bestämt. Och ja, det är fransk meny. Restaurangen ingår i kända Thomas Keller Restaurante Group. Tror jag ska hänga lite mer med matskribenter, så jag får se något annat än Chateau Marmont och Mc Donalds ibland. Vi bokar bord nu i alla fall.........

3 kommentarer:

  1. Härlig bild på barnen längst upp. Shit så stora. Och fina! Och så måååånga! ; )
    kram

    SvaraRadera
  2. Har äntligen fått ett matglatt barn, August. Han stoppar i sig allt han får! Alla mina tre tjejer är skeptiska mot alla ny mat och att äta är ett nödvändigt ont enligt dem...

    Ser att "Letten" är en inredningsdetalj även i ert amerikanska boende...

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jenny! Vad är "Letten"???? Vad har jag som jag inte vet:)

    SvaraRadera