fredag 25 december 2009

Dan före dan


Vi har valt att fira julafton när alla firar här i USA, den 25:e med andra ord. Kändes som om vi fick en bonus dag att fixa allt det sista på. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Storasysterdockorna passade nya babyn Felicity, förtids julklapp från Alice, när Max tog ett julbad i poolen. Framåt lunchtid åkte vi iväg till den svenska butiken Olson's Delicatessen 5660 Pico Blvd. Förra året var det kö runt husknuten, men i år var det lugnt. Förmodligen för att alla var hemma och firade 24 december julafton. Jag letade efter löksill, slut så det skrek om det. Men rödkål och salt godis fick vi med oss hem. Kjell tog väl hand om oss. Otroligt gammal kassaapparat kan man ju tycka, men why fix, what's not broken? Efter denna mysupplevelse åkte vi till Trader Joes och Ralphs för att inhandla sjuka mängder vin och julmat. Oj, vad bra man är på att handla, helt otroligt när man tänker efter. Det var även ett under att jag fick in allt i kylen. Lite som Tetris, när planeringen av kylskåpsplats sker. På kvällen grillade vi och så fort kidsen somnat var det julklappsinslagning. Alltså, jag förstår inte hur det kan bli ett sådant överflöd av julklappar varje år, fast man har sagt: I år köper vi högst fem klappar var till barnen. Jodåsåatt........... Dinousarier, robotar, cyklar trängs om platsen under granen. Jisses, Max kommer bli alldeles vild i morgon. Gäller att aktivera honom kvickt. Julstrumporna som min mamma har sytt, är nu fyllda och kommer rädda första halvan av dagen, tror jag i alla fall.

3 kommentarer:

  1. Vilka fina strumpor, och söt upphängning! Förstår din önskan om att få en strumpa, i år var första året julen inte var hos mina föräldrar utan i min mans och mitt hus. Men tack o lov kom mamma förbi på förmiddagen med min strumpa... Riktigt vuxen blir man nog aldrig! God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. GOD JUL till dig!!! Har du inte din blogg längre?

    SvaraRadera
  3. Den ligger lite på is just nu, letar efter nytt ställe att blogga på. Ser ut som om julen var bra! Här hade vi 18 minus och massor med snö, så familjen son var här från CA frös så dom trodde dom skulle gå av stackarna...

    SvaraRadera